/ “Hoeveelheid vrouwen op kieslijst puur toeval”
4 februari, 2018
vrouwen moerdijk lokaal

“Verhouding vrouwen/mannen op de kieslijst, puur toeval”

Natuurlijk is het binnen de fractie en bestuur van Moerdijk Lokaal ook opgevallen dat er meer vrouwen (10) dan mannen (7) op de kiestlijst staan. “Dat is puur toeval, we hebben er namelijk totaal geen rekening mee gehouden.” Voor Moerdijk Lokaal is de inhoudelijke discussie belangrijk, niet het geslacht van de persoon die het voert. We hebben onze kieslijst zorgvuldig opgesteld en afwegingen gemaakt over onder meer inhoudelijke kennis, ambitie, ervaring en potentie. Maar nooit over geslacht.

Het is altijd een veelbesproken onderwerp rond verkiezings tijd, omdat de gemeenteraad een afspiegeling van de samenleving hoort te zijn. Toch zijn er ook in de gemeente Moerdijk op dit moment maar 7 van de 25 raadleden vrouw. Net als bij de kamerleden in Den Haag, zijn ook in Moerdijk nog steeds gemiddeld 2x meer mannen actief. “Wat dat betreft is 21 maart een stem op Moerdijk Lokaal totaal onbedoeld wel de meest vrouwvriendelijke stem geworden”.

mannen kieslijst

 

Verhouding vrouwen/mannen in Moerdijk na de verkiezingen

En als de kandidatenlijsten een indicatie zijn voor de verkiezingen, wordt het na de verkiezingen niet veel beter. “We waren bij Moerdijk Lokaal meer verbaasd over het gebrek aan vrouwen op de kieslijsten bij andere partijen, dan dat we het opvallend vonden dat we zelf meer vrouwen dan mannen op de kieslijst hebben staan.”

Hoe dan ook, raden we alle inwoners aan om sowieso te gaan stemmen en zich goed in te lezen, want er valt weer echt wat te kiezen!

Percentage vrouwen op de kieslijst (Gemeenteraadsverkiezingen 2018 – Moerdijk)

 

 

Top